przepisy na przekąski

Z trudem wyimaginować sobie nowoczesną kuchnię i dietę bez pieczywa. To ono odgrywa jedną z głównych ról w czasie śniadań, kolacji, przekąse...

Z trudem wyimaginować sobie nowoczesną kuchnię i dietę bez pieczywa. To ono odgrywa jedną z głównych ról w czasie śniadań, kolacji, przekąsek, a nawet obiadów. Gigantyczna gama rozmaitego rodzaju bułek, czy chleba pozwala wybrać te najbardziej wartościowe, począwszy od przeciętnych, poprzez te z różnymi ziarnami, śliwkami, rodzynkami i tym analogiczne. Mimo to, jeżeli ktoś dba o swoją figurę, chce być szczupły i porządnie się odżywiać, powinien pamiętać, że chleb nie jest sprzymierzeńcem w diecie - zapraszamy po przepisy na przekąski. Zapełnia nam żołądek i powodu przyrost tkanki tłuszczowej. W następstwie tego jeżeli ktoś jest na diecie to nie je pieczywa. Może to mieć wpływ na redukcję naszej klarownej wagi. Z pieczywa pełnoziarnistego jesteśmy w stanie zrezygnować, zastępując je pieczywem chrupkim. Pieczywo chrupkie to kromki wielkością zbliżone do typowego chleba, z tą różnicą, iż zawierają mniej kalorii i są zdrowsze. Zawierają mniej tłuszczu i mąki. Z takiego pieczywa wolno przygotować smakowite kanapki z dodatkiem sera, czy łososia. Do tego wolno dorzucić odrobinę warzyw i mamy pyszną kolację, czy śniadanie, a w głównej mierze mało kaloryczną.

0 komentarze